Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
    10те кг. разлика ги дадох примерно за да смята колегата по-лесно. Никъде не видях 19ка тежаща с 10кг. повече от 16ка? 16ките са между 9 и 11кг. , 19 ката е 14,дори и с гумите не вярвам да има повече от 5 кила разлика.
    И аз мисля, че 10 кг е силно преувеличена разлика. Демек, ако реалистичната разлика е 5 кг, то грубо-казано онзи % пада наполовина.

Демек - доближаваме се до пакетчето с дъвки

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Зависи от гледната точка.

Алфови шестнайски под 9 кила няма, верно е.
      Но афтърмаркет леки джанти има.
      Както казах OZ Ultraleggera 16ка - 5.9 кг.

Ако имах възможност бих си купил.
      Плюсовете не са само във ускорението и спирането.
      Има също влияние върху разхода и върху поведението на автомобила.

Колко е разликата, за едни много, за други малко, няма значение, важното е, че е положителна
      Last edited by dhtj; d.m.y г., 17:18.
      156 2.0TS

Comment

• Click image for larger version

Name:	images.jpg
Views:	1
Size:	10.6 Килобайта
ID:	2349063
        А това, как стои при него въпроса, спиране, ускорение, инчове на джанти?
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          И аз мисля, че 10 кг е силно преувеличена разлика. Демек, ако реалистичната разлика е 5 кг, то грубо-казано онзи % пада наполовина.

Демек - доближаваме се до пакетчето с дъвки
          Само където според епер, както споменах, разликата е 2.5 кг.
          И гледам хората с тази цел вече биха купили не пакетче Орбит за 1лв от първият магазин, а ще дадат 500лв за мега олекотени дъвки, защото нормалните им пречили на походката. И всичко това само и само да не може да кажеш, че си сгрешил с идеята си.
          А и да не говорим самата спирачна система каква енергия може да понесе, ако скочиш със 140км/ч с натоварен по спецификация автомобил от 2.05т. И след това да кажеш, че ще товариш спирачната система, защото разбираш ли си минал на по-големи джанти. Луда работа. То отиваш с пример не с пакетче с дъвки Орбит, а само с едното драже.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Както и да е. Дискусията все пак е полезна. Много по-полезна от много други.

При мен например основният аргумент срещу големите джанти се свежда до нежеланието да си разбивам окачването и пломбите по зъбите

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Аз към пломбите бих добавил и значително увеличаване на цената на гумите.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                [ATTACH]161840[/ATTACH]
                А това, как стои при него въпроса, спиране, ускорение, инчове на джанти?
                Това е хибрид.....задвижва се с ел. мотори и няма грижи за спиране...
                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                  Това е хибрид.....задвижва се с ел. мотори и няма грижи за спиране...
                  ......и чистачките се задвижват от едно JTD

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Еко, без майтап...прочети за Белаз и ще се уверш, че е хибрид....

Comment

Ее, не вярвам.
                      Ще се напука стъклото от тракането
                      156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                        Еко, без майтап...прочети за Белаз и ще се уверш, че е хибрид....

Не е хибрид, защото не може да работи на акумулатори. Двг > генератор > ел.двигател. Подобно на много локомотиви.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Не е хибрид, защото не може да работи на акумулатори. Двг > генератор > ел.двигател. Подобно на много локомотиви.
                          А бе не в клин , ни в ръкав...за да бъдем по точни два дизелови двигателя и т.н...с ел. двигател......
                          То тя стана, като полупроводници и цели проводници....))
                          п.п...мисля, че го знаеш тоя виц....

---------- Post added at 21:50 ---------- Previous post was at 21:48 ----------

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                          Ее, не вярвам.
                          Ще се напука стъклото от тракането
                          Стъклото ще се напука, ако е твйнспарк и се разтрака вариатора....)
                          п.п..ае да не си говорим за тракане...

Comment

• От три дена смятате и аз не знам какво, но аз лично усещам доста осезаема разлика мезду 19-ките и 16-ките с които си карам колата. И в ускорение и в спиране, и в разхода. 19-ките без гуми са 14.5кг/бр. гумите не знам колко са. За 16-ките също нямам данни, но са доста по леки. Диаметрите са почти еднакви...
                            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                            Fiat Bravo II 1.4 90hp
                            sigpic
                            Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

• Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
                              От три дена смятате и аз не знам какво, но аз лично усещам доста осезаема разлика мезду 19-ките и 16-ките с които си карам колата. И в ускорение и в спиране, и в разхода. 19-ките без гуми са 14.5кг/бр. гумите не знам колко са. За 16-ките също нямам данни, но са доста по леки. Диаметрите са почти еднакви...
                              Браво, такъв коментар чаках.

Чакам да видя какво ще кажат сега умниците, дето разправят небивалици за дъвки и пазарски чанти.
                              156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
                                От три дена смятате и аз не знам какво, но аз лично усещам доста осезаема разлика мезду 19-ките и 16-ките с които си карам колата. И в ускорение и в спиране, и в разхода. 19-ките без гуми са 14.5кг/бр. гумите не знам колко са. За 16-ките също нямам данни, но са доста по леки. Диаметрите са почти еднакви...
                                Само едно кажи - какъв е скоростния индекс на двете гуми.
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Working...
                                X